Over HGCA

Specialist in de buitenruimte

Civieltechnisch Adviesbureau

Specialist in de buitenruimte

HGCA is een persoonlijk, onafhankelijk civieltechnisch adviesbureau in Gouda. We zijn specialist in de totale (her)inrichting van de buitenruimte. We zetten onze expertise graag voor u in. Zo wordt elk civieltechnisch aspect van uw project goed opgepakt en geregeld.

Een greep uit onze diensten:

  • Advies vanaf eerste schets
  • Kostenramingen, begrotingen en engineering
  • Vergunningen en wetgeving
  • Project- en omgevingsmanagement
  • Verkeersveiligheidsaudits
We nemen u alles uit handen

In het ontwerp houden we rekening met duurzaamheid, esthetiek en voldoende ruimte voor groen. We zijn tevens deskundig op het gebied van verkeersveiligheid rondom scholen. En daarbij houdt ons ervaren team de kosten in de gaten.

U vindt ons in Gouda én Nederland

HGCA is vanaf de start van het bedrijf in Gouda gevestigd: het is een echt Gouds bedrijf. Toch vind je ons door het land heen, we werken graag op locatie in de buurt van de lopende projecten.

Ons betrokken team heeft veel ervaring

Ons team kenmerkt zich in het persoonlijke. De samenwerking is zowel gebaseerd op expertise als op persoonlijke relatie. Daardoor weten we precies wie welke projecten goed kunnen managen en uitvoeren.

We houden uw budget in de gaten

Bij elk project houden we de kosten in de gaten. Wij zorgen dat uw resultaat op tijd, met de afgesproken kwaliteit en binnen het gestelde budget wordt gerealiseerd.

We werken samen met experts

In onze projecten worden we ondersteund door een flexibele schil van professionals in de civiele techniek en een breed netwerk aan partners op meerdere fronten. Bij de verschillende projecten bundelen we onze krachten regelmatig door samen te werken.

Wat ons onderscheidt

Ruime ervaring en kennis

HGCA werkt met ruime civieltechnische ervaring en kennis samen met onze klanten aan slimme oplossingen voor de buitenruimte. Dit doen wij van schets tot uitvoeringsontwerp en van regie tot realisatie. Samenwerken betekent voor ons niet alleen meedenken, maar ook een vinger aan de pols houden en alles en iedereen een stap voor zijn. Uiteraard houden we u van elke fase op de hoogte. Een samenwerking zien wij als samenspel tussen inhoud, proces en relatie. Dat we u ontzorgen vanuit effectieve procesbeheersing en kwalitatieve deskundigheid, spreekt dan eigenlijk vanzelf.

Team en partners

Vaste kern en flexibele schil

Het vaste team van HGCA bestaat uit vier partners. Zij vullen elkaar aan door tientallen jaren ervaring en een diversiteit aan skills. Zij zijn uw vaste contactpersonen en borgen de projecthistorie. Daardoor zijn inwerkperiodes kort en gaat geen kennis verloren.

Het vaste team wordt ondersteund door enkele projectmedewerkers, een flexibele schil van professionals in de civiele techniek en een breed netwerk aan partners op meerdere fronten. Daardoor kunnen we eenvoudig opschalen en zijn we breed inzetbaar. Wij werken voornamelijk met kleinschalige partijen met dezelfde mentaliteit: bereid om net dat stapje extra te zetten.

Thom Remmerswaal

”Een kritische blik, overzicht houden maar ook uitstekend oog voor technische details.”

Proactieve betrokkenheid en de verantwoordelijkheid pakken is wat je bij Thom terugziet in de manier waarop hij werkt. Een kritische blik, overzicht houden maar ook uitstekend oog voor technische details. Inhoudelijk aan de slag met teken- en bestekswerk, kostenramingen, directievoering en toezicht, onderzoeksbegeleiding en omgevingsmanagement zijn sterke punten. Samen met de opdrachtgever en stakeholders een project naar een goed eindresultaat brengen, dat geeft energie.

Alex Hak

”Samen met een klant vertrouwen vormgeven is mijn grote drijfveer.”

Als praktijkman is Alex vooral een praktisch en analytisch denker. Eentje die door ruime ervaring van alle markten thuis is. Van tekenwerk en bestekschrijven tot EMVI plannen, kostencalculaties en (interim) bedrijfsleiding; Alex beheerst het. Gebiedsontwikkelingen waarin hij zijn brede ervaring maximaal kan benutten, hebben zijn hart. Net als relatiebeheer, waarin duidelijk zijn kwaliteiten als relatiebeheerder naar voren komen.

Maud Bouwens

”Een ontwerp maken wat niet alleen esthetisch klopt, maar ook bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Dat is voor mij het summum.”

Zij begon haar loopbaan bij ingenieursbureaus en heeft zich gespecialiseerd in verkeerstechniek. Een specialisatie die ervoor zorgt dat ze nooit meer ‘gewoon’ over een rotonde rijdt, maar altijd bewust is van de consequenties van verkeerstechnische ontwerpen. Ervaring die ze goed kan inzetten bij het beoordelen van de verkeersveiligheid in schoolomgevingen en ontwikkelen van ontwerpen. Naast de samenwerking met opdrachtgevers, betrekt Maud ook graag andere disciplines als stedenbouw of groenontwerp bij het ontwerpproces.

Pieter Gjaltema

”Een grondige en efficiënte aanpak bij gebiedsontwikkeling en binnenstedelijke inrichting is kenmerkend voor mijn werkwijze.”

Pieter heeft een kwart eeuw ervaring in zowel de civiele aannemerij als adviesbureaus. Dat geeft meerwaarde bij complexe projecten. Zeker ook in de vaak zettingsgevoelige Nederlandse bodem. Een grondige aanpak is hierbij kenmerkend voor Pieter. Zijn aandacht daarbij voor overzicht, zonder daarbij de belangen van betrokken partijen uit het oog te verliezen, zorgt voor een effectieve samenwerking. Het opstellen van projectmatige begrotingen en het daarbij komen tot kostenefficiënte alternatieven worden tot zijn specialisme gerekend. Net als uitvoeringsbegeleiding, met de laarzen in de klei dus.

Specialist techniek en beleid (stedelijk) waterbeheer

Specialist (openbare) verlichting

Specialist geotechniek

Specialist milieu land- en waterbodem

Landmeetkundige

Onze klanten

Opdrachtgevers ontzorgen

HGCA biedt opdrachtgevers civieltechnische oplossingen in elke fase van diens projecten. Wij werken zowel voor commerciële partijen als voor (semi-) overheidsinstanties. Het gaat dan om ontwikkelaars, bouwers, gemeentes, provincies en woningbouwcoöperaties.